vrijdag 20 mei 2011

50plus huid

Bij een rijpere huid is de microcirculatie, de celvernieuwing en de productie van het collageen vertraagd. Ongewenste vrije radicalen en ander gifstoffen hopen zich op en ook je pigment wordt minder gelijkmatig verdeeld (pigmentvlekjes). Door de hormoonschommelingen heeft je huid veel te verduren. Droogheid is vaak het gevolg.

Je huid lijkt wat ruwer en kan er wat minder sprankelend uitzien. Een van de meest zichtbare tekenen van het ouder worden is een drogere huid. Een oudere huid kan droog en strak aanvoelen en daarbij er mat uitzien. Oorzaak kan een vochttekort zijn in de bovenste huidlaag. Pas op de zon, straling droogt uit. Eigenlijk zouden we helemaal uit de zon moeten blijven.

Uit onderzoek is gebleken dat we er jonger uitzien met een stralende en vlekkeloze, egale huid. Rimpels en lijntjes doen er dan niet meer zo toe, ze vallen minder op.

Ik heb een aantal tips voor je: stap over op een romigere of vettere dagcrème, reinig je huid met een reinigingsmelk, of -crème, en een cleansingcream voor de rijpere huid, scrub je huid zeker 2 keer per week en neem zeer regelmatig een vochtinbrengend masker en verwen jezelf af en toe met een serum als oppepper. En...last but not least: wees niet te overdadig met make-up, dit laat je er juist ouder uitzien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten