zaterdag 26 maart 2011

Voorjaar

Bij de eerste voorjaarstekenen gaan we graag naar buiten om te genieten van de zon. Maar de huid ziet er niet uit na de winter. Vaak zitten er kleine rode bobbeltjes op je bovenarmen, benen en billen. Dit zijn verhoornde haarzakjes, die verstopt zitten. Ook zitten er schilfers op armen en benen. Oftewel dode huidcellen. Wat je kunt doen is de huid scrubben. Dit kan met een borstel, scrubhandschoen, maar ook met speciale cremes. Begin bij de voeten, ga door naar benen, armen en rug. Ellebogen en knieën krijgen extra aandacht.
Heel goed voor de bloedsomloop is de wisseldouche. Begin te douchen met lekker warm water, draai dan langzaam de koude kraan verder open en de warme dicht. Dit is werkelijk heel verfrissend.
Na het douchen moet je je nog wel goed insmeren met een bodymilk of lotion. Ik zelf ben helemaal gek van de bodybutters. Die smeren iets minder makkelijk, maar je droge huid heeft er meer aan.
Als je een droge of gevoelige huid hebt, kan je het scrubben ook beter met een milde crème doen, bijvoorbeeld van Rituals , Hema heeft ook een scrubcreme en van de body shop.
Geniet van de zon, maar smeer je wel in met een beschermingsfactor die past bij je huidtype. Zonnecremes beschermen je huid tegen verbranden door het filteren van ultraviolette straling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten